CATALUNYANOTICIES.COM - Logo

El digital de Catalunya!

18/07/2019

::
Catalunya


Castells, gegants, balls de bastons i activitats populars amenitzen la manifestació de la Diada

Catalunya  -  11/09/2018  - 

S’esgoten les samarretes de l’ANC i triomfen els productes de marxandatge relacionats amb el procés

Els centenars de milers d’assistents a la manifestació de la Diada d’aquest dimarts a Barcelona se les han empescat de diferents maneres per superar l’espera fins les 17.14 h, moment en què estava prevista la gran onada sonora. Des de primera hora de la tarda, colles castelleres i geganteres, balls de bastons i grups de gralles s’han desplegat al llarg de l’avinguda Diagonal de Barcelona per amenitzar la tarda pels assistents, molts dels quals han arribat a la capital catalana a mig matí. Bona part dels participants també ha aprofitat la tarda per adquirir a última hora alguns productes de marxandatge distribuïts per l’Assemblea Nacional Catalana. Molts s’han quedat, però, sense poder comprar la samarreta d’aquesta edició perquè s’han esgotat les talles adultes.

Entre els assistents consultats, tots coincidien en haver arribat a Barcelona a mig matí “per gaudir de l’ambient”, de manera que colles d’amics i familiars s’han organitzat per dinar en grup a la ciutat i superar l’espera fins les 17.14 h amb diferents recursos. “No hem volgut apurar el temps i hem preferit venir abans i dinar en comunió fent un pícnic”, ha explicat l’Araceli, del Masnou (Maresme), que ha participat a la manifestació amb la família i diversos amics, recordant que “fa anys” que participa a les protestes convocades per l’Assemblea.

Molts assistents, experimentats d’altres edicions, han anat a la manifestació amb cadires plegables que han instal•lat al mig de la Diagonal tant bon punt la Guàrdia Urbana ha tallat el trànsit. La majoria lluïa la samarreta de color corall distribuïda per l'ANC expressament per a la manifestació d’aquest 11 de setembre. Alguns l’han comprat aquest mateix dimarts a última hora a les diferents parades que l’Assemblea ha desplegat arreu de la Diagonal, les quals no donaven a l’abast.

Tant ha estat l’èxit que, la Maria Rosa, una de les voluntàries de l’ANC, ha lamentat que les samarretes de talla adulta s’han esgotat a mig matí, de manera que diversos assistents s’han quedat sense poder adquirir-ne. Com la Carla, de Matadepera (Vallès Occidental), que en volia comprar una pel seu pare però ja no ha tingut opció, malgrat ha visitat diverses parades. A banda de les samarretes, durant tota la jornada i especialment al llarg de la tarda també han triomfat la resta d’elements de marxandatge que oferia l’ANC, com xiulets grocs, llacets grocs o domassos demanant “llibertat presos polítics”.

I, mentre l’activitat bullia a les paradetes, diverses entitats de cultura popular han ofert els seus balls i actuacions a l’espera que arribessin les 17.14 h. Classes obertes de dansa popular, actuacions castelleres, de gegants i de balls de bastons han estat les principals activitats. L’Arnau Alcalà, membre dels Castellers de Terrassa, es mostrava orgullós d’actuar a la manifestació “perquè la cultura és un pilar fonamental del país”, i ha assegurat que “el més important no són els castells que s’aixequen avui, sinó la presència de la colla”.

D’altra banda, aquest dimarts hi ha hagut centenars de persones grans i amb mobilitat reduïda que han participat a la manifestació utilitzant els espais d’ombra i cadires habilitats per l’ANC. Com l’Anna Maria, de 87 anys, i la Roser, de 82, veïnes de Cardedeu. Totes dues han agraït la creació d’aquests espais -4 al llarg de tota la manifestació- perquè anys enrere havien de participar a la protesta “de peu, enmig de la gent”, fet que reconeixen que “era més cansat”. “Fa una pila d’anys que venim a la manifestació, no ens en perdem ni una”, afegia l’Anna Maria, mentre observava les colles geganteres i castelleres.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya