CATALUNYANOTICIES.COM - Logo

El digital de Catalunya!

18/07/2019

::
Catalunya


CaixaBank guanya 1.768 milions fins al setembre

Catalunya  -  26/10/2018  - 

El resultat suposa un 18,8% més que en el mateix període de 2017

CaixaBank va guanyar 1.768 milions d'euros en els nou primers mesos del 2018. La xifra suposa un 18,8% més que en el mateix període del 2017 i supera les previsions del mercat, que descomptaven uns guanys de 1.513 milions per a l'entitat. El resultat del tercer trimestre, però, va caure un 20,8%, fins als 470 milions d'euros, després d'experimentar una pèrdua de 453 milions per la venda de la seva participació del 9,36% a Repsol.

La fortalesa dels ingressos core, l'aportació més gran de BPI, la reducció de les dotacions i de costos expliquen el creixement del grup presidit per Jordi Gual i del qual és conseller delegat Gonzalo Cortázar entre gener i setembre d'aquest any.

Del benefici total de 1.768 milions, el negoci de CaixaBank va aportar 1.369 milions, un 4,7% més que fa un any, i el del portuguès BPI, 399 milions. El resultat de la filial portuguesa puja un 121% el 2018, tot i que cal assenyalar que la comparativa no és homogènia, ja que l'any passat el grup només va comptabilitzar vuit mesos d'activitat de BPI.

Els ingressos totals del grup CaixaBank van créixer un 6,3%, fins a 6.901 milions d'euros. El marge d'interessos i les comissions creixen a ritmes propers al 4%, però l'aportació del negoci d'assegurances, les participades (entre elles, Telefónica) i els resultats per operacions financeres (ROF) s'acceleren a taxes de doble dígit, el que permet un creixement final del marge brut de gairebé el 7%. Els ingressos de l'activitat asseguradora pugen un 18% i el ROF un 13%, entre d'altres, segons els resultats del tercer trimestre presentats aquest matí pel grup financer.

Les despeses recurrents pugen un 3,7%, per sota del ritme de creixement dels ingressos i en línia amb la previsió del grup per al conjunt de l'any. Les despeses extraordinàries, en canvi, han baixat un 90%.

La caiguda de les provisions també és determinant per a la millora del benefici de CaixaBank. Les dotacions per a insolvències es redueixen un 92,5%, fins a 50 milions i les destinades a cobrir altres actius disminueixen en gairebé el 60%, fins a 477 milions. CaixaBank ha realitzat una reversió extraordinària de provisions en el trimestre.

D'altra banda, la rendibilitat sobre el capital tangible del banc (ROTE) està en el 9,4%, en línia amb la forquilla fixada per l'entitat per al tancament d'any, d'entre el 9% i l'11%.

El capital de màxima qualitat tanca el setembre a l'11,4%. La ràtio seria de l'11,7%, assumint l'impacte de les operacions ja anunciades de desinversió a Repsol i en el negoci immobiliari.

Respecte a la sentència del Suprem sobre l'impost de les hipoteques, CaixaBank destaca que "considerant les incerteses existents actualment en relació amb els diferents desenllaços possibles de les deliberacions previstes a la Sala 3a, i si escau de la 1a, del Tribunal Suprem, no s'ha estimat impacte en els estats financers el 30 de setembre del 2018 ".

CaixaBank té previst presentar el seu nou pla estratègic el 27 de novembre a Londres.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya