CATALUNYANOTICIES.COM - Logo

El digital de Catalunya!

19/03/2019

::
Catalunya


La directora general de Política Lingüística es reuneix amb la direcció de SEAT España

Catalunya  -  23/02/2018  - 

SEAT és la marca d’automòbils amb més notorietat a Catalunya i, també, el principal fabricant d'automòbils del país

La directora general de Política Lingüística del Departament de Cultura, Ester Franquesa, s’ha reunit recentment amb el director general de SEAT España, Mikel Palomera. En el transcurs de la reunió, s’ha parlat de l’ús de la llengua catalana per part d’aquesta important firma automobilística amb seu a Catalunya. La reunió, que ha estat  valorada positivament per les dues parts, forma part de les accions derivades del projecte Emmarca’t, que impulsa Política Lingüística amb l’objectiu d’acostar el català a les grans marques.

SEAT és la marca d’automòbils amb més notorietat a Catalunya i, també, el principal fabricant d'automòbils del país. L’any 2016 va facturar 8.894 milions d’euros i va tenir un benefici de 143 milions. Creada l’any 1950 és, en l’actualitat, una companyia integrada al grup alemany Volkswagen. Política Lingüística manté contactes amb desenes d’empreses, amb la previsió d’arribar a més de 200 en el 2018.

Segons l’anàlisi impulsada per Política Lingüística, fonamentada en un pànel de consumidors, al 67,9 % dels consumidors els agradaria que l'atenció al públic o l'atenció telefònica de les seves marques i botigues preferides pogués ser també en català. Aquest percentatge arriba al 94,3 % entre la població que té com a llengua habitual el català. Percentatge que se situa entorn de 4 milions de persones, només a Catalunya, per a qui el català és un valor afegit. El grau d'acceptació del català en les marques és molt important.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya